IMS Logo
 

Oglasni prostor

Naslovnica Zašto Posmrtna pripomoć?


Planiranje vlastitog pogreba nije nešto o čemu biste možda željeli razmišljati i za većinu ljudi predstavlja neugodan čin. Ipak, planiranje pogreba uz pomoć Udruge "Posmrtna pripomoć" je promišljena, odgovorna odluka koja pokazuje da se brinemo za našu obitelj i voljene. Udruga "Posmrtna pripomoć" pravovremeno, pouzdano i solidarno pomaže pojedincima i obiteljima u najtežim trenucima – u skladu s najvišim moralnim i etičkim vrijednostima međuljudske i međugeneracijske solidarnosti.

Zašto ima smisla danas donijeti odluku o svom pogrebu?

Financijska olakšica

Pogrebne usluge su često neočekivani trošak, a cijene pogrebne opreme i usluga u stalnom su rastu.

Povjerenje i sigurnost

Udruga "Posmrtna pripomoć" ima značajnu prednost u odnosu na druge oblike štednje, budući da se sklopljeni ugovor realizira odmah u trenutku smrtnog slučaja. Polica životnog osiguranja naplaćuje se ponekad i nekoliko mjeseci nakon nastupa smrtnog slučaja, a korištenje ušteđenog novca moguće je tek nakon završene ostavinske rasprave.

Preko 90 godina Posmrtne pripomoći

Udruga "Posmrtna pripomoć" osnovana je prije 92 godine, točnije 26.08.1931. godine. Tog je, naime, dana grupa entuzijasta iz Zagreba, a po uzoru na Bečko pogrebno društvo, odlučila da i u svom gradu osnuje ustanovu socijalno-karitativnog karaktera koja bi svojim djelovanjem pomagala članovima u njihovim najtežim trenucima. Danas Udruga ima više od 240.000 članova. Gotovo da nema komunalnog poduzeća u našoj zemlji s kojim Udruga nema razvijenu uspješnu poslovnu suradnju. Uspješno je organizirala oko 185.000 pogreba i nikada se nije dogodilo da član Udruge nije realizirao svoje stečeno pravo na dostojan ispraćaj.